top of page
Sök
  • Skribentens bildFabian Jakobsson

Utdelning av Fam. J. Jakobsons Entreprenörspris


Vid den lunchpresentation vi nyligen anordnade med Autoliv i Stockholm utdelades även Fam. J.Jakobsons Entreprenörspris till två grupper initiativrika ungdomar som i förra året bedrev UF-verksamhet i gymnasiet.

Stipendiet, som har utdelats i många år, riktar sig till en student eller en grupp studenter på gymnasienivå som har startat ett företag eller projekt som har engagerat andra elever. Syftet med priset är att främja ungdomars initiativförmåga och därav uppmuntra dem att ta egna initiativ som engagerar även andra.

I år premierades företagen ”Leka Lika” samt ”Life Tutorial” och representanter från dessa fick under lunchen möjlighet att presentera sina företag och dess affärsidé. Företaget ”Leka Lika” tillverkade ett sällskapsspel som utbildar barn i jämlika relationer, könsnormer och rätten till sin egen kropp. Detta utifrån utgångspunkten att många samhällsproblem grundar sig i okunskap och ungdomarna ville genom spelet öppna en dialog mellan barn och vuxna.

Studenterna bakom företaget ”Life Tutorial” utvecklade en tjänst som hjälper och utbildar ungdomar inom ämnen som man inte lär sig i skolan. Genom information på deras hemsida, samt genom kurser, ges ungdomar en bredare inblick i vuxenlivet.

Vi ser fram emot att fortsätta premiera gymnasieelever som bedriver framgångsrik UF-verksamhet - härnäst vid vårt 25års-jubileum den 21 november!


775 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page