top of page

Bakgrund

Till Studenter,

 

Uppmuntran är viktig i alla dess former. En lärare eller tränare som uppmuntrar sina elever. Någon som entusiasmerar och gör ett ämne, arbete, sport eller annan aktivitet rolig och innehållsrik. Jag tror de flesta av oss klarar av mer än vi tror om vi försöker. Fungerar det inte så gör det inte så mycket. Vi har i alla fall försökt. Det är bra att prova på för att hitta det man tycker är intressant och roligt. Något som förstås varierar mellan olika individer. Det bästa är att finna något som man kan känna lite passion för. Då blir arbetet, träningen eller studierna mindre jobbigt, något man ser fram emot.

Ledaren för ett känt företag fick frågan hur han trivdes med sitt arbete. Han svarade: ”It is great, I am step dancing to work every day”. Han är 87 år. Det är inte alla förunnat att kunna känna så men med rätt sinnelag, lite tur, fokuserad insats och lite passion så ökar möjligheterna. Man skall komma ihåg att vi är alla olika. En arbetsuppgift är inte finare eller sämre än en annan.

En viktig del för att vi skall ha ett bra samhälle är att vi gör något och engagerar oss. Det kan vara att starta ett välgörenhetsprojekt eller ett företag. Något som kan hjälpa till att förbättra samhället eller skapa arbeten. Ibland både och.  Etablerade företag är väldigt viktiga för samhället men många nya arbeten skapas i mindre företag. Jag höll på med företag när jag gick i skolan och tyckte det var fantastiskt roligt. Jobbig ibland men enormt lärorikt och kul. Jag har genom mitt företag Nordic Equities gett pris till duktiga studenter sedan 1998 på Stockholms Universitet. 2011 bestämde jag mig för att starta en stiftelse för att uppmuntra gymnasieungdomar som startar ett intressant projekt, organisation eller företag. Vi har sedan starten delat ut 15 priser till över 40 gymnasieungdomar. Det är lika roligt varje gång att ta del av alla duktiga och entusiastiska ungdomars olika projekt.  Så tveka inte, skicka in era bidrag!

 

Lycka till!

Jonas Jakobson

Grundare av Familjen J. Jakobson Stiftelse

bottom of page