top of page
Sök
  • Skribentens bildFabian Jakobsson

Utdelning av pris vid Nordeq 25 år


Den 21:a november anordnades Nordic Equities 25 års jubileum på Kungliga Ingenjörs Vetenskapliga Akademin i Stockholm. Under kvällen delade Familjen J. Jakobsons Stiftelse ut pris till tre stycken unga företagare med ett miljöfokus. Nedan följer en motivering till varför de respektive pristagare var värdiga vinnare.

Mathjälp UF

Varje år tvingas matvarubutiker slänga hundratusentals ton med mat som är fullt ätbar. Detta problem har den första pristagare Aran Berzingi och Alexander Strand med UF företaget mathjälp försökt att lösa. Motiveringen lyder: Företaget har skapat en tjänst som tar till vara på matvarubutikers svinn, som annars skulle gått förlorat och ger denna mat till utsatta i samhället. Pristagarna har med sitt samhällsengagemang minskat mängden livsmedel som går till spillo och främjar ett mer hållbart samhälle.

Plock and Go UF

Nedskräpning i naturen är ett välkänd problem och har förödande konsekvenser på djurliv. Endast i våra hav adderas 8 miljoner ton av skräp. Den andra pristagare Plock and Go UF, har inspirerat och ökad medvetenheten angående denna problematik. Motivering: Företaget har utvecklat en spelapp för barn och vuxna för att motverka nedskräpning i naturen och har på ett innovativt samt motiverande främjat en bättre natur. Pristagarna har genom att låta spelare tävla mot varandra i att plocka upp störst mängd skräp engagerad unga som gamla att hjälpa miljön.

Pulse Design UF

Motivering: En av det största klimathoten är flygplan som släpper ut växthusgaser, och svenskar flyger allt mer. Företaget har framställt en egen prototyp på en ny miljövänlig jetmotor som drivs av flytande väte och avger vattenånga och har haft ett nära samarbete med Saab. Pristagarna har genom deras kreativa tänkande har försökt bidra till en lägre miljöpåverkan i samband med flyg.


3 542 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page